Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Πριν ο Διάβολος καταλάβει ότι πέθανες (Before the Devil Knows You're Dead)


Μεσίτης με σοβαρά οικονομικά προβλήματα παρασύρει τον νεώτερο αδερφό του (που επίσης χρειάζεται φράνκα), σε παράτολμο σχέδιο: τη ληστεία ενός κοσμηματοπωλείου. Τα θετικά της υπόθεσης πάμπολλα: το σχέδιο δείχνει ασφαλές από κάθε άποψη - πανεύκολος στόχος, φυλασσόμενος μονάχα από τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: οι ιδιοκτήτες είναι οι γονείς τους! Φυσικά και το φαινομενικά τέλειο σχέδιο πάει στραβά, και οι συμφορές αρχίζουν να χτυπούν η μία μετά την άλλη το κατώφλι της οικογενείας, ενώ ο πατέρας αναζητά δικαιοσύνη με κάθε τίμημα, χωρίς να φαντάζεται ότι οι απατεώνες που κυνηγά είναι τα παιδιά του.
Σκηνοθεσία: Σίντνεί Λιουμετ.

Πρωταγωνιστούν: Φίλιπ Σέι-μουρ Χόφμαν, Ιθαν Χοκ, Αλμπερτ Φίνεϊ, Μαρίζα Τομέι.

Διάρκεια: 130'

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ (Rescue Dawn)


Ο Ντίτερ Ντεγκλέρ πετούσε, ως πιλότος στην Αμερικανική Αεροπορία πλέον, το αεροπλάνο του κατέπεσε στο Λάος. Παγιδευμένος σε μιαν αδιαπέραστη ζούγκλα, συνελήφθη αιχμάλωτος από τους αντάρτες που ήλενχαν την περιοχή και φυλακίστηκε σε ένα μικρό στρατόπεδο αιχμαλώτων στη μέση της ζούγκλας. θα δραπετεύσει,αλλά η άγρια ζούγκλα θα τον περιμένει πιο εφιαλτική από το στρατόπεδο. Ομοίως, ο Κρίστιαν Μπέιλ περνά τα πάνδεινα, αφού, για να «μπει» στο πετσί του ρόλου, ο σπουδαίος ηθοποιός επιδίδεται σε βρώση σκουληκιών και ζωντανών φιδιών, ανάμεσα σε άλλα απεχθή που δεν τολμώ να κατονομάσω. Η Οδύσσεια του καταγράφεται με ανάλογη εμμονή από τον Χέρζοκ, ο οποίος όμως εκπίπτει σε δυο-τρία κλισέ
από αυτά που συναντάς σε τυπικές αμερικανικές περιπέτειες του είδους και, που σίγουρα, δεν περιμένεις να δεις σε μια ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη.

Σκηνοθεσία: Βέρνερ Χέρζοκ.

Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σπβ Ζαν.

Διάρκεια: 126'